شرف الشمس و انگشت شرف الشمس

در این مقاله در مورد دعای شرف الشمس و خواص آن بحث هایی صورت گرفته است. همچنین دعای شرف الشمس هر ساله در 19 فروردین ماه با رعایت آداب حکاکی می شود. اگر قصد خرید انگشتر شرف الشمس یا هر محصول شرف الشمس  را دارید می توانید به فروشگاه تخصصی شرف آنلاین مراجعه فرمائید.

شرف الشمس (agate)

عکس های که به صورت رمز حک گردیده اند شرف الشمس اسم دارند که در کتاب «جن ة‏الوافیه » که به «مصباح کفعمی » نامدار است توضیح گردیده می باشد.کفعمی در حاشیه کتاب همان چنین نگاشته می باشد:"در بعضی از کتابهای دانشمندان شیعه دیدم که همین نوع از امیرالمومنین (علیه السلام) روایت گشته می باشد. 

که وقتی قصد جهاد داشت در میانه ی روش که استراحت می نمودند همین نقوش را بر روی نگینی تراشیده اند و فرمود:همان رمز پیروزی ماست اما به نظر می رسد ذکر چنین سخنی قاطع نیست چرا که سند همین روایت تا امیرالمومنین توضیح نشده می باشد.یقینا با کمی تغییر و تحول مرحوم شیخ بهایی نیز این شکل را در کتاب "سر ّ المست تر " نقل نموده می باشد. 

حرز شرف شمس که روی عقیق و سنگ تراشیده می گردد،حاوی اصول و آداب مخصوص به خویش می باشد که در بر گیرنده ی پنج نام اعظم خداوند کریم می باشد که آن ها را کلمات مبارکه «الله؛ جمیل؛ رحمن؛مومن؛ نور » اسم برده اند و به جای عکس از پنج حرف نخست آن ها به شکل «ا.ج.ر.م.ن » استفاده نموده اند همین عکس شامل 13 حرف می باشد 4 حرف از کتاب مقدس تورات و 4 حرف از کتاب مقدس انجیل و 5 حرف از قران مبارکه ی مجید می باشد نقش جدول یا لوح شرف شمس نیز در زیرآورده گشته که ویژگی مساوی با نقش حرز دارد.

آداب حکاکی شرف الشمس

تاریخ درست آن هر ساله تنها و تنها 19 فروردین ماه،از طلوع تا غروب آفتاب می باشد. 
فردی که موظف به حک کردن آن می باشد باید آداب و اصول خاصی را رعایت کند (پاک و طاهر باشد.با وضو باشدو قبل از حکاکی قربانی داده باشد). 
و بر روی یک کالبد زرد رنگ حک گردد. 
از دوبار کشیدن هرخطی پرهیز گردد. 
سوراخ های میم ها وستاره ها و واو باید باز باشد. 
خطهای آغازیی و سرانجامی ستاره همدیگر را حتم نکنند. 
الف ها به یک اندازه باید باشند. 
روی همه نقوش واو آخر کشیده گردد. 
چنانچه روی کاغذ نوشته می گردد با زعفران و گلاب همین کار انجام گردد و آن را باز نکنید و به شخصی نشان ندهید و در آخرین چهارشنبه ی سال در آب جاری و روان قرار دهید.

برای دعای شرف الشمس خاصیت ها زیادی توضیح گردیده می باشد که حاجت روایی ازمشکلات از مهمترین آنهاست.برای اجابت گشتن حاجت در روز 19 فروردین باید 2 رکعت نماز حاجت بخوانید و 100 صلوات بفرستید بعد دعا و حرز را روی سنگ حکاکی کرده و خواسته ی خویش را هم بگویید و سنگ را در لای قرآن قرار دهید. 

خواص انگشتر شرف الشمس

الان که امید نخست تمام ما خداوند و اهل بیت (ع) هستند و می بایست حاجات خویش را از خدا بخواهیم و در کنار آن احترام الشمس ان شاءالله کارآمد خواهد بود. خاصیت ها شرف الشمس از دو جنبه حاوی اهمیت می باشد یکی در خاصیت ها خاص خویش گوهر عقیق است و دیگری در نیرو اسامی اعظم الهی که پشت گوهر بعنوان حرز شرف الشمس حکاکی می گردد. چندی از خاصیت ها شرف الشمس زدودن فقر، حفاظت جان و مال، افزایش رزق و روزی، بهبود بعضی مریضیها، حفاظت از گزند حیواناتو محافظت از بلایا و دشمنان و دریافت منزلت و اعتبار است. 

بی شک آثار سریع و متداوم همان گوهر در زیاد شدن رزق و روزی مورد تایید همه استفاده کنندگان می باشد و گشایش امور را به شکل کاملا مشهودی ایجاد می کند. در راستا مبحث تعدادی از احادیث در باب عقیق و همین ذکر را مطالعه می کنیم.

1- از امام موسی کاظم (ع) در حدیثی نقل گشتهمی باشد که خاتم زرد در دست نمایید که موجب آسانی است و در آن هیچ پیچیدگی نباشد. 
2- پیامبر (ص) نیز فرموده اند: هر انسانی که یکی ازعقیق های سفید و زرد و سرخگون را در دست داشته باشد به غیر از خیر و نیکی و زیاد شدن روزی و سلامتی ازجمیع بلا ها نمی بیند و از شر بشر ظالم و از هر چه فردی از آن می ترسد و حذر می کند در امان خواهد ماند. 
3- امام صادق (ع) فرموده اند: خاتم عقیق موجب محافظتی در سفر است. 
4- پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: خاتم عقیق در دست داشته باشید مادامی که انسان آن را با خویش همراه داشته باشد اندوهی به او . 
5- امام صادق (ع)فرموده اند: خاتم عقیق در دست داشته باشید که مبارک بوده و مالک آن نهایتش به خیر و نیکی می باشد. 
6- پیامبر (ص) می فرمایند: هر فرد که خاتم عقیق در دست کند حاجتش برآورده خواهد گردید. 
7- امام علی (ع) هم می فرمایند: دو رکعت نماز با خاتم عقیق برتر است از هزار رکعت بدون گوهر عقیق.

1- اگر گوهر بکار می برید حتما اجباری می باشد هر سال در زمان معین گشته و با رعایت آداب خاص آن، با یک سوزن بر روی نقش کنده گردیده دوباره خراش ایجاد نمایید. 

2- اگر روی تکه کاغذ نوشته اید از باز کردن و نشان دادن آن به دیگران پرهیز نمایید و آن را در آخرین چهارشنبه سال به رود جاری قرار دهید.